• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/11

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

11 Cards in this Set

  • Front
  • Back

Forklar ELM modellen

En modell som viser at holdninger påvirkes som en funksjon av budskap og egenskaper ved mottaker. Litt forenklet sier den at holdninger kan dannes ved ulik gras av refleksjon rundt budskapsinnhold. Dette kaller vi refleksjonssannsynlighet. Det viser til at holdningskonsekvensen av samme budskap er forskjellige avhengig av hvor mye kunden reflekterer over budskapet han mottar

Tegn ELM modellen

fasit finner man et anna sted

forkalar sentral rute

når produktet har stor relevans (høy involvering) vil vi evaluere det egenskaper nøye.


Kognitive prosessering


Sterke holdninger


Bruk av argumenter

Forklar perifer rute

Når et produkt har liten relevant (lav involvering) vil vi bruke minimalt med kognitive ressurser på å vurdere det. Mottaker er influert uten mye rasjonell tenking. Bruk av signaler. Ofte eneste tilgjengelig rute til holdningsendringer. Krever repetisjon for å ha effekt

hva er kongnitiv dissonasteori

Dissonans er det ubehag forbrukeren føler når man har motstridende tanker om et holdningsobjekt. Foreksempel feil kjøp av bil, fordi den andre man vurderte hadde en egenskap som man savner.

hva skal til for å mestre/endre holdning til kognitiv dissonans (strategier)

Etterkjøpsrasjonalisering


Finne annonser som underbygger vårt valg


Selge de positve attributtene våre til venner


Prate med andre eiere av samme merke for å få bekreftet at valget var riktig

forklar hva attribusjonsteorien går ut på

Attribusjonsteoriforklarer hvordan forbrukeren tillegger seg selv eller andre skylden(positiv/negativ) for at hendelser inntreffer.


Kallesog ”attribuering av kausalforhold”. Detunderliggende spørsmål er alltid ”Hvorfor skjedde dette?” Svaret på spørsmåletgir holdningen. Attribusjonsteoribeskriver holdninger som et resultat av spekulasjoner om egen atferd


forklar foot- in- the -door

Hvisforbrukeren sier ja til en mindre forespørsel fører dette ofte til at han ogsåsier ja til en større forespørsel senere. Etindivid som har donert 50 kroner til en innsamlingsaksjon er mer villig til ådonere 500 kroner neste gang han blir spurt:– Fordihan mener at han er den type person som sier ja til en slik forespørsel (internattribusjon). Dettebrukes aktivt i markedsføringen (f. eks. rabattkuponger), men husk at detstørste insentivet ikke alltid gir den beste effekten! Door-in-the-face:Den motsatte av foot-in-the-door


hva betyr attribusjon rettet mot andre

Viprøver å gjette motiver bak hva selgeren sier/gjør («hvorfor?»). Hvisvi evaluerer hans motiver som fordelaktige for oss responderer vi positivt.


Eksempel: Beatehar bestilt et nytt digitalkamera fra en telefonselger og betalt 50 kronerekstra for å få den levert neste dag. Menkameraet blir ikke levert neste dag. Hvemer skyldig?


hvilke kriterier brukes for å teste om attribusjonen var riktig?

Egenart(distinctiveness): Frida elsker å bake. Etter at hun kjøpte en ny ovn leggerhun merke til at hennes eplekake har blitt bedre → Da tror hun at bedrekakekvalitet skyldes en ny ovn.


Konsistensover tid: Hver gang hun baker eplekaken i sin nye ovn får hun like bra kvalitet→ Da blir hun enda mer sikker på at det er den nye ovnen som er grunn til bedrekvalitet.


Konsistensover situasjoner: Hun er også veldig fornøyd når hun bruker den nye ovnen til ålage andre ting (kjøtt, paier, fisk) → Enda mer sikker på at attribusjonen varriktig.


Konsensus:Fridas venner som har den samme type ovn opplever det samme og er også fornøyde→ Enda mer sikker…


forklar selv- persepsjonsteorien

Individenesevalueringer av grunner til deres egen atferd. Nårdu observerer at du alltid kjøper en kaffe på 7Eleven på vei til skolenkonkluderer du med at du liker kaffen fra 7Eleven. Detfinnes intern og ekstern attribusjon. Ovehar brukt Adobe Photoshop for første gang for å redigere sine bilder og fåttmye skrytt for bildene. Hankan tenke: «Jeg har en naturtalent for å redigere bilder» (intern attribusjon)eller «Gode bilder er bare nybegynnerflaks» (ekstern attribusjon).


Defensiv attribusjon: Forbrukere skyldervanligvis på seg selv når de lykkes (intern attribusjon), og på andre når demislykkes (ekstern attribusjon)